Corona protocol

Algemeen Protocol Corona:

-      Je bent welkom als je gezond bent en graag weer wil hockeyen,

-      Voel je je niet lekker of heb je ziekteverschijnselen? Kom dan niet..

-      Blijf ook thuis als:

o  Jij of iemand in je gezin koorts heeft of de afgelopen 24 uur heeft gehad,

o  Jij of iemand in je gezin minder dan 14 dagen geleden positief is getest op het coronavirus (COVID-19)

-      Het clubhuis is dicht, dus er is geen toegang tot bar, kleedkamers en toiletten,

-      Aangezien overdekt wachten hierdoor  niet mogelijk is; Neem bij regen evt. een paraplu mee ;-).

-      Geen ouders/begeleiders op het clubterrein, op de Corona-verantwoordelijken na.

-      Bovenstaand trainingsschema geldt voor de eerste weken, na twee weken evalueren we de situatie en kijken we of er aanpassingen nodig/ mogelijk zijn

-      Spelers/speelsters komen zo veel mogelijk alleen naar de trainingen

-      Indien dit niet mogelijk is worden de spelers/speelsters bij het hek door de ouders afgezet en bij het hek ook weer opgehaald.

-      Per 8 spelers/speelsters is er (per team) 1 Corona verantwoordelijke, dit wordt binnen het team door de coach geregeld

-      Meld je vooraf aan voor een training bij je coach, zowel voor de spelers/speelsters als de Corona verantwoordelijken,

-      Willen vriendjes of vriendinnetjes meespelen?

o  Dit kan op de donderdagen maar geef ook dit van te voren aan

o  Tevens hebben we op donderdag de hockeyschool, hiervoor dienen kinderen zich ook ruim van te voren op te geven

§ In beide gevallen moet gedacht worden aan de verplichte beschermingsmiddelen, zoals bitjes en scheenbeschermers

Logistiek Corona Protocol

-          Kom je met de fiets naar de hockeyclub?

-           Fijn! Dit heeft onze voorkeur!

-           Neem hiervoor liefst het fietspad langs de voetbalvelden en niet de weg via de parkeerplaats.

-           Neem dan op de heen- en terugweg wel de bestaande regels in acht: geen grote groepen en ruim afstand houden.

-          Kom je als ouder / begeleider iemand brengen/halen?

-           Houd dan liefst rechts aan bij het opkomen van de parkeerplaats en rijd het rondje tegen de klok in.

-           Dringend verzoek om de kinderen af te zetten op de parkeerplaats en zelf niet mee te komen richting de club. De laatste parkeerplaats voor het hek is bestemd als Kiss & Ride plek voor onze club. De jongste kinderen zullen hier worden opgewacht door de corona-verantwoordelijke. Daarna zorgen de trainster, hulptrainers en Corona-verantwoordelijken voor de nodige opvang en ondersteuning op het veld.

-          Blijf je als ouder wachten?

-           Blijf dan in de auto. Ook in de omgeving van onze club gelden de algemene samenscholingsregels.

-          Kunnen we zo het veld weer op en weer af?

-           Het veld mag je op door het achterste poortje en eventueel moet je even wachten bij de markeringen.

-           Leg je spullen op aanwijzen van de trainster of Corona-verantwoordelijke op een plek langs de lijn of, bij nat weer in de dug-out,

-           Het veld mag je weer verlaten door het voorste poortje.

-          Mag ik met iedereen contact hebben?

-           Beperk het contact tot mensen uit je eigen team. Vermijd evt contact met andere teams.

Trainingen Corona Protocol:

-      Hoe laat mag ik naar de training komen?

o  Ben niet eerder dan 5 minuten voor de training aanwezig en,

o  Ga direct na de training weer weg.

-      Bij aankomst worden de spelers / speelsters opgevangen door de Corona- verantwoordelijke van het team en worden zij verder begeleid,

-      Deze Corona verantwoordelijken zijn te herkennen aan het MHCN Hesje.

-      Het clubgebouw, en dus ook kleedkamers en toiletten zijn dicht,

o  Ga daarom voor de training thuis nog naar het toilet.

-      Spelers mogen alleen eigen materiaal aanraken, zoals stick en bidon met duidelijk de eigen naam er op.

-      Er wordt getraind zonder hesje, neem daarom een clubshirt en een wit/licht shirt mee naar de training.

-      Het is voor iedereen verboden om de neus te ledigen en/of te spugen op het veld

-      Ballen worden alleen door trainer/trainster aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan

-      Ander trainingsmateriaal zoals pionnen wordt alleen door trainer/trainster

aangeraakt

-      Alleen gebruik maken van eigen keepersspullen, indien een keeper hierover beschikt.

-      Anders zonder keeper trainen.

-      Voor de jeugd vanaf 12 jaar geldt de 1,5m afstands-regel ook op het hockeyveld, De trainingen zijn hier op aangepast

-      De jeugd jonger dan 12 heeft in principe geen restricties op fysiek contact. Toch vragen wij ouders/begeleiders om met de kinderen af te spreken dit zo veel mogelijk te beperken.

-      De Corona-verantwoordelijke houdt tijdens de training tezamen met de trainster toezicht op de gestelde regels.

Daarnaast willen/ moeten we een beroep doen op jullie inzet en de inzet van jullie coaches en ouders.

We zullen dit samen moeten doen en hopen dan ook dat een ieder zijn verantwoordelijkheid hier in neemt. Mocht dit niet het geval zijn zullen wij als MHC Nunspeet noodzakelijke maatregelen moeten nemen.

Corona protocol (2)

Corona protocol (3)