Inloggen

Contact
MHC Nunspeet
Hockey
Adres
MHC Nunspeet
Sportlaan 9
8070 AL postbus 489 Nunspeet

0341-729044
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsoverzicht
NIEUWS

15-10-2020
Niewsbrief
 

Nieuwsbrief Mixed Hockey Club Nunspeet - 14 Oktober 2020

Beste leden,
Wij zijn ontzettend blij dat jullie bij ons lid zijn en bij ons wedstrijden spelen en/of trainen.
Corona-perikelen

Het seizoen is nog niet goed en wel begonnen, of de maatregelen die het Corona-virus onder controle moeten krijgen, treffen de sport weer zwaar.
Waren we al gedwongen het publiek te weren van de trainingen en vooral de wedstrijden, de bar en het clubhuis te sluiten, nu wordt ook voorlopig een streep getrokken door de competitie.

Het is niet anders.

Naar ons weten is er in onze vereniging geen sprake van besmettingen of ziekte door het Covid virus. Hopelijk blijft dat zo.

Laten we er ook de komende tijd het beste van maken. Want alhoewel de senioren de hockeystick even in de tas moeten laten zitten, kunnen gelukkig de junioren doortrainen. En dat gaan we dus ook doen, met volle energie!

Hou je hierbij alsjeblieft aan de regels, dus kom niet kijken langs de lijn. En als je er onverhoopt toch bij moet blijven, hou 1,5 meter afstand van elkaar.
We doen het tot nu toe heel goed met elkaar, ook voor de BOA’s die af en toe langs komen zijn we een voorbeeld van hoe het moet.

Hopelijk kunnen we snel weer verder met de wedstrijden, met later in het seizoen de zaalcompetitie (binnen) en/of de midwintercompetitie (buiten).

En ik hoop ook van harte dat we weer andere leuke dingen kunnen organiseren, zodra de maatregelen wat worden teruggeschroefd.

Lees vooral even verder, er is de afgelopen tijd best veel gebeurd!
Hou je taai allemaal, ik hoop jullie snel weer te zien en te spreken op en bij het hockeyveld.

hartelijke groet,
Allard van Gulik, voorzitter

Trainingen en wedstrijden

Afgelopen jaar is een vreemd jaar voor iedereen vooral in deze coronatijden. Toch hebben we de nodige leuke dingen kunnen doen met elkaar. De trainingen zijn weer in volle gang met een aantal toptrainers waardoor jullie het afgelopen jaar veel bij hebben geleerd en nog veel kunnen gaan leren. Veel van jullie zijn actief aan het helpen met de rol van scheidsrechter, coach, begeleider en bieden hulp aan bij de trainingen. Ook hebben we met elkaar de corona verantwoordelijke rollen goed ingevuld. Dit alles voegt echt veel waarde toe aan de vereniging waarvoor dank!

Krimp en groei

Afgelopen jaar zien wij dat een aantal teams geen wedstrijden kunnen spelen omdat de teams niet groot genoeg meer zijn. Dit vinden wij erg jammer zeker voor jullie. We zijn wel erg blij te zien dat jullie nog wel komen trainen en wij hopen echt te bewerkstelligen dat wedstrijden spelen voor jullie ook nog mogelijk gaat worden. We zien het afgelopen jaar dat er een nieuw F team is gestart en dat het E team is gegroeid. Hier zijn we erg blij mee.

Teambuilding

Ondanks de corona zijn we nog met elkaar gaan suppen en hebben daar de grootste lol gehad. Leuk dat de ouders van de jongste jeugd zelf ook nog zijn gaan suppen. Een vereniging bestaat namelijk niet alleen uit het plezier van de kinderen op het veld. Het plezier en de sfeer langs het veld is net zo belangrijk en wij ervaren die sfeer als zeer betrokken en plezierig van alle familieleden van alle teams en trainingsgroepen.

Hockeyschool

Afgelopen jaar de hockeyschool opgericht. Hier kunnen kinderen voor een gering bedrag deelnemen aan de lessen en zodra ze in kunnen stromen in een team wordt dit bedrag

verrekend met het lidmaatschap. We hebben inmiddels sticks gekocht voor de hockeyschool en scheenbeschermers en kinderen krijgen de eerste keer een gratis bitje. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsoren.

Zomerhockey en de zomersportdag

Deze zomer is er zomerhockey geweest. De hittegolf heeft daarbij wel gevraagd om wat aanpassingen, maar ondanks dat zijn er toch aardig wat mensen geweest die kennis kwamen maken met hockey.
In de zomervakantie is daarnaast samen met Nunspeet beweegt een sportdag georganiseerd op de vereniging. Daar hebben ongeveer 60 kinderen aan meegedaan waarvan een aantal kinderen die bijvoorbeeld met de BSO op de zomersportdag waren, daarna met hun ouders naar de zomerhockey zijn gekomen.

Hockey na zwemles

Verder is er een actie geweest in samenwerking met zwemscholen dat kinderen na het behalen van hun diploma een aantal gratis lessen mocht komen volgen. Dit heeft tot op heden nog niet tot resultaten geleid. Wat niet erg is, want ook dat hoort erbij.
Op 9 en 16 november wordt in samenwerking met ‘Nunspeet beweegt’ hockeyles aangeboden in De Brake aan kinderen van 5 en 6 jaar die net hun zwemdiploma hebben behaald.

De Ridder hockeyclinics

In de zomervakantie is er een clinic gegeven van een hele ochtend door de Ridder Hockeyschool mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. De deelnemers hebben dit als zeer leuk en leerzaam ervaren. Dit willen we het komende jaar graag nogmaals aanbieden.

Pinkstertoernooi

Een populair toernooi, dat we jaarlijk organiseren is het Pinkstertoernooi. Door de coronacrisis kon dit toernooi afgelopen zomer helaas niet doorgaan. Voor 2021 staat dit weer op de agenda. We hopen dat het toernooi dan wel door kan gaan.

Onderhoudsteam

Vele jaren lang hebben Philip en Ron het onderhoud van de vereniging op zich genomen en het beheer van het materiaal, het vegen van het veld, het organiseren van onderhoudsdagen. Het kon zo gek niet zijn of Philip en Ron stonden klaar. Bij eventuele vorst gingen ze al vroeg in de ochtend op de fiets om te kijken of wedstrijden wel of geen doorgang konden krijgen of dat de tegenpartij afgebeld moest worden.

Philip en Ron, bedankt voor jullie tomeloze inzet! Jullie hebben jarenlang ongelooflijk veel werk verzet.
Sinds kort is het veteranenteam als geheel verantwoordelijk voor het onderhoud en samen met Ron regelen zij alle onderhoudstaken.

Secretaris

De afgelopen periode heeft Michael de rol van secretaris vervult. Hij heeft dit op heel accurate wijze gedaan waar wij hem zeer dankbaar voor zijn! Michael heeft vanwege een overvolle privé agenda zijn rol neergelegd als secretaris. Mocht jij ons willen helpen met de secretaris taken, zoals het tijdig ontvangen en verspreiden onder bestuursleden van inkomende post en mail, het bijhouden van de ledenadministratie bij binnenkomst of vertrek

van leden en het mede voorbereiden en vastleggen van vergaderingen, dan komen wij graag met jou in contact.

Led verlichting

Afgelopen periode is de veldverlichting vervangen door LED verlichting. Het kwaliteitsverschil is in de avonden inmiddels duidelijk te merken.

Social media

Naast de huidige website heeft de vereniging een aantal social media kanalen. Aanlevering van materiaal vindt plaats door eigen teams. Heb jij foto’s of filmmateriaal dan kan je dat naar de coaches appen en die appen het door naar de beheerders van social media. Inmiddels is er een Facebook account (mixed hockeyclub nunspeet) en een Instagram account en een TikTok account welke beiden te vinden zijn als Mixedhockeyclubnunspeet.

Komend jaar

Het komende jaar willen wij doorgaan met die zaken die hierboven genoemd staan. Uiteraard kijkend naar wat er kan in deze corona tijd.

Verder zijn wij bezig met:

 1. Het kijken naar de mogelijkheden voor het D en C team qua wedstrijden

 2. Samenwerkibg met de BSO om de kinderen van de BSO te laten hockeyen onder

  tijdens de opvang. De leeftijd van deze kinderen is 4 tot 12 jaar, dus dit kan leiden tot

  eventueel nieuwe leden.

 3. Funkey hockey: dit is hockey voor 4, 5 jarigen. Ze spelen nog geen wedstrijden maar

  doen spelletjes met stick en bal. Hiervoor zal dan nog enig materiaal aangeschaft

  moeten worden en we willen hiervoor heel graag een pannaveldje aanleggen.

 4. De hockeyclinics voor scholen staan startklaar. De coronatijd maakt wel dat we

  kijken naar de wijze van invulling.

 5. Walking hockey: de walking football groep heeft laatst een walking hockey avond

  gehad en daar waren ze zo enthousiast over dat we kijken of dit realiseerbaar is. In deze tijd van corona staat eenzaamheid op de loer. Zeker nu het kouder wordt. Wij willen heel graag mensen die fysiek geen sprintje meer kunnen trekken, aanbieden om op deze wijze elkaar te ontmoeten en samen te zijn in de buitenlucht, wat toch veiliger is dan met elkaar binnen. Dit natuurlijk ook pas op het moment dat de Corona maatregelen dit toestaan.

 6. Opleiding en trainingen voor coaches en scheidsrechters

 7. Implementatie van de nieuwe website afronden

 8. Actualisatie van de ledenadministratie

 9. Een aantal keer per jaar een professionele clinic van een halve dag van bijvoorbeeld

  De Ridder Hockeyschool

 10. Pannaveld

 11. Samenwerking met de verenigingen op de Wiltsangh

De grote clubactie

De grote club actie loopt inmiddels alweer even.
Dit jaar willen we geld inzamelen voor het volgende:

 • ●  een teambuilding activiteit, waarbij wordt gewerkt aan de saamhorigheid en samenwerking binnen het team. Dit kan zijn of professionele clinics of een gezamenlijke buitenactiviteit, anders dan hockey.

 • ●  Een pannaveld. Vorig jaar hebben we daar ook voor ingezameld en hebben we 1000 euro gespaard. Dit jaar willen we hier verder voor sparen.

  De boekjes van de grote clubactie zijn al uitgedeeld en jullie hebben een mail met een digitale verkooplink ontvangen. Ook is het mogelijk superloten te kopen en verkopen. Een link hiervan staat op de website.

  Naast de grote clubactie zijn we aan het sparen voor:

 • ●  Materiaal om kennismakingslessen zaalhockey op scholen aan te kunnen bieden. Dit

  als tijdelijke vervanging van de clinics op de vereniging i.v.m. corona

 • ●  Materiaal om funkey hockey mogelijk te maken.

 • ●  paraplu’s op de club zodat het op wedstrijddagen en tijdens trainingen goed te doen

  is om buiten te staan als toeschouwer. Zo kunnen we teveel mensen in het clubgebouw voorkomen in de coronatijd.

 
Hoofdsponsor
Statistieken
vrijdag 23 oktober 2020
Aantal leden (info) 104
Nu online
Leden met @ 97,1%
SMS Bereik (teams) 66,3%
Sponsoren
Mededelingen
Clubcompetitie
1. MB1
2. MA1
3. Veteranen HA
4. Veterinnen DA
hele clubcompetitie..
Bardienst
(% bezetting bar)
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 11% |week: %